Hälsoenheten

I måndags var jag på hälsoenheten på Lunds lasarett. Där fick jag en motionsdagbok plus en stegräknare. Stegräknaren fungerar inte, har varit med om det förr, så antingen var det den eller mig det var fel på. När man gått ett tag slog den av och började om, förstår inte vad det kan bero på men det är fruktansvärt irriterande. Så det blir till att skriva minuter bara och inte stegen.
Enligt lymfödemsköterskan ska man gå, gå och åter gå. Då får man kompression både utifrån genom strumporna och innifrån genom musklerna. Därför bestämde vi i måndags att förutom de dagliga hundpromenaderna, ta en extra runda tre ggr i veckan. Då är det jättetrist att inte kunna räkna stegen och jämföra, men men man kan inte få allt. Man få räkna minuter istället.

Jag fick remiss till hälsoenheten när jag var på intesivbehandlingen på lymfödemmottagningen, motion på recept. Vi hade svårt att få till det med gym, det är en stor kostnad för en som inte kan jobba. När man då inte har det i närheten heller och det blir både dyrt och besvärligt med tåg, bestämde vi promenaderna så länge i alla fall. Vi får tänka ut nåt mer tills nästa möte.

Har även ett Nintendo WII här hemma, behöver bara ha plats till plattan för att göra roliga motionsgrejor. den är riktigt rolig för den kollar vikt och ger en tips oxå. Måste även få den rätta motivationen att använda den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0