Mjölkchokladcheesecake

Denna underbara cheesecake fick vi på vårbuffén på församlinghemmet. Jag fick givetvis tiggt mig till receptet. 

175 g t ex Maryland cookies
50 g marg eller smör

300 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
200 g färskost
3/4 dl florsocker

Krossa kakorna fint men det ska vara lite knöligt, ej för finfördelat. Smält margarinet och blanda med kakkrosset.  Tryck ut det i en form med löstagbar botten.

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något. Vispa grädden och ta i lite i chokladen. Tillsätt sedan chokladen, färskosten och florsockret i grädden och blanda väl.
Bred ut blandningen över kakbottnen. Täck med plastfolie och in i frys minst 5 timmar, gärna över natten.
Ta ut ca 1 timme innan servering och strö krossade cookies över.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0