Intensivbehandling dag 3

Nu har jag redan avverkat 3/5 av min intensivbehandling. Vi tog lite på höger ben också men det blev för bra. Halv 2 i natt fick jag ta av det. Det funderade inte, för jag fick sådan hemsk klåda på skenbenet och plötsligt började det dunka. Jag tänkte att nu är det klippt, rosfeber igen men jag hade tur, när jag fick av bandaget och luft på huden, satte det av och jag kunde somna. Det är det benet jag alltid har rosfeber i och det sitter alltid i skenbenet så huden där är lite skörare och jag har väldigt ont i den när man tar där. Plus att det svider. 

När jag kom in idag och tagit av bandaget på vänsterbenet hade det kasat så att det hade typ stasat nere vid skenbenet. Det kliade något infernaliskt. Idag pumpade vi bara vänstran och satte upp trycket till 48 från 40, som jag haft de andra två dagarna. Det gick rätt bra. Lotta, sjukgymnasten, valde även att sätta en tunn kompressionstrumpa och bandagera över den så jag har inte så tjockt ben idag men det är fortfarande stelt. Det känns så skönt med denna kombinationen och jag slipper det tjocka, tjocka.
'
Jag har ju en kompressionspump hemma, en väldigt omodern har jag fått reda på, där dragkedjan i stöveln öppnar sig emellanåt. Det är inte bra om den går sönder för vad händer då. De nya moderna maskinerna har visserligen tre kammrar de med men slangarna går samman och blir bara en. Jag har tre på min. Vi talade om min maskin och då berättar de att för knappt två veckor sedan städade de undan och gick ner med en hel dröse sådan gamla stövlar som jag har, till nån avdelning där de förmodlingen slängdes! Shit, i helsike och jag som behöver dem så jäkla mycket!!! Jag tyckte de kunde ringa och höra om de låg kvar och skräpade där och om de kunde få tillbaka ett par stycken till mig. Få se om de gör det. Tänk vad bra det hade varit! För var får jag en ny modern ifrån, kan jag låna en sån? Det är bara så att jag måste ju ha den.

Vi tog även mått på strumpor och upptäckte då att de jag har nu, är rent för stora. Inte konstigt att de korvar sig. Plus att vänsterstrumpan, den som går upp till höften, bara kasar så vi ska testa med en sådan med gummi uppe i, så att den håller sig kvar. Ska bli mycket spännande att följa denna strumpornas resa, tills vi får rätt med det. Ska även prova att ha en tunn strumpa utanpå så det blir bättre tryck.

Vid mätningen idag visade det sig att låret var en cm större , det betyder att den västskan som försvunnit i fot och under ben har stannat där. Lotta gjorde extra manuell massage på låret och det ska bli intressant att se hur det går med det.

Eftersom jag är lindad hela tiden kan jag inte duscha här hemma, utan det gjorde jag där idag. Man blev som en ny människa och det var jättehärligt. Anna, undersköterskan, kom in till mig och visade ett örhänge hon hittat i duschen. Mycket riktigt var det mitt. Jag hade alltså tvättat håret, duschat av det, torkat det med handduk och när jag kände bak på örat satt ploppen kvar! Snacka om att för en gångs skull ha tur!


Har även ringt till fysiotekets svarare en ingen har ringt tillbaka. Få se när de gör det.

Kommentarer
Postat av: Kraaam/Åsa

Hur mår du nu då min vän? Kikade in en snabbis här för att se om jag kunde lista ut vad det gällde när du sökte mig. Hör av dig på chatten när du kan - ska gå ovh måla lite fönster just nu :-)Kram

2012-03-13 @ 10:07:14
URL: http://kraaam.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0