Mandelfisk

Ingredienser till Mandelfisk fisk med mandel:

3 port mandelfisk fisk med mandel
  • 400 gram färsk eller fryst vit fisk som sej, kolja eller torsk (undvik rödlistad fisk dock)
  • 2 krm salt
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl flagad mandel (eller hackad)
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 klyfta finhackad vitlök eller 0,5 tsk vitlökspulver
  • 50 gram smör eller margarin

Så här lagar du Mandelfisk fisk med mandel:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja ev. koka potatis.
  2. Tina fisken något om den är fryst. Skär fisken i grova bitar ca 3 cm tjocka skivor.
  3. Smörj en ugnsform med lite smör eller margarin.
  4. Sprid ut fisken i formen.
  5. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör i ströbröd, vitlök, hackad eller flagad mandel samt persilja. Blanda till en röra.
  6. Fördela mandelröran över fisken.
  7. Sätt in mandelfisken i ugnen och baka den i ca 25 minuter tills fisken är genomstekt och mandeltäcket fått lite färg.
  8. Förbered grönsaker och känn om potatisen är färdigkokt.
  9. Ta ut mandelfisken och servera med kokt potatis

I söndags hittade jag ett torskblock i frysen och då jag älskar mandelfisk hittades detta busenkla receptet på nätet som jag bara måste slänga iväg till er. Förr kunde man köpa Mandelfisk-Mix från Findus men den har de tagit bort, varför det egentligen? Ingen som köpte? Men det kan inte stämma det heller för man kan köpa det som färdigrätt. Väldigt skumt. Troligen för bra för att vara kvar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0