Värmande gryta

Boeuf Bourguignon

 

 

 

 

 

571 571 användare gillar detta recept
Boeuf Bourguignon
ca  45min
Gilla recept Gilla länk Spara Skriv ut Skriv ut

Ingredienser

1,5 kg
2 msk
2 st
2 st
1,5 tsk
2 krm
3 msk
6 dl
5 dl
2 msk
0,5 tsk
1 st
3 st
20 st
400 gram
2 paket

Tillagning

8 - 10 portioner

1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta.

2. Skär morötterna i skivor, inte alltför tunna, och skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra.

3. Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt.

4. Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning.

5. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme.

6. Skala under tiden smålökarna. Fräs dem i smör, häll på en skvätt vatten och koka dem mjuka.

7. Dela champinjonerna om de är stora och bryn dem. Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt.

8. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera med pressad potatis, ris eller pastafjärilar.

Text: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzerl


Denna grytan gjorde jag i lördags och hade pressad potatis till. Min inviga köket middag.
Tog lite tid men det var det väl värt.
Testa ni också, ni blir inte besvikna.

Recept lånat från Testline.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0