Kyckling med saffransris och mandelsås

 

Här kommer recptet, nu funkade det. Bjöd det nu på valborg och det blev mycket uppskattat. Vet att texten ser lite underlig ut med det får vi leva med, enda sättet det fungerade

Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt
 

Ett häpnadsväckande och utsökt sätt att tillaga kyckling och ris. Lyxig saffran förgyller riset och du serverar det med den ugnsbakade kycklingfilén. På detta ringlar du en speciell sås gjord på syrlig yoghurt med aprikoser och mandelspån.

Betyg: 4 röster Mitt betyg:
Recept: Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt

Ingredienser

Så här gör du

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar
  • 3 dl fullkornsris
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 påse saffran

Mandelyoghurt

  • 10 torkade aprikoser
  • 1/2 dl rostade mandelspån
  • 2 dl turkisk yoghurt
  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Bryn kycklingfiléerna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Stek kycklingfiléerna tills innertemperaturen är 70ºC, 15-20 minuter.
  3. Koka riset enligt förpackningens anvisning, tillsammans med grönsaksbuljongtärning och saffran.
  4. Yoghurt: Skär aprikoserna i bitar. Blanda aprikoserna och mandelspån med yoghurt.
  5. Servera kycklingfiléerna med saffransris, mandelyoghurt, pitabröd och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten, ägg).
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Prova lite kardemumma i yoghurten.

Näringsvärde

ENERGI:
FETT:

3408 kJ / 815 kcal
16,6 g


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Den här rätten är bara så god, prova den gärna!

2013-05-06 @ 21:06:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0