Damernas Detektivbyrå

Glöm inte se Damernas detektivbyrå på svt1 nu kl 21.00.


Snöväder

Vilket snöväder vi fått. Varför kan det inte komma i lagom doser? Nej, vräker ner två dar i rad. Skolbussar inställda och all snön ligger på vägarna. Typisk Skånevinter. Jonny har fått ploga och salta i området här eftersonm han är en av två utevaktmästare. Så läggdags för honom nu de två dagarna har varit kl 11.00. Markus tar i helgen. Det funkar bra, Jonny på morgnarna och Markus på kvällarna. Igår åkte tjocka skorna fram och då är det vinter.
Var i Skurup och handlade innan idag för vi skall ha middagsgäster och då snöade det rejält.
Zobia är ingen snöhund, ut och vänder och in som en blixt igen och pälsen full med hårda snöklumpar. Hur hinner det att sätta sig?! Det är vackert med snön i alla fall, hoppas bara att något finns kvar julafton.


2012

Bion blev 2012. Den var mycket bra, tyckte vi. Mycket effekter och så. Kusligt att tänka att maiafolkets almanacka tar slut den 21 dec 2012. Gå gärna och se den. Handlingen var kanske lite vanlig men det gjorde inget. Tiden flög iväg och man kunde inte fatta att nästan tre timmar hade gått när man kom ut igen.


myrra

I lördags skulle min man och jag gå på date. Tänkt att bli hur mysigt som helst. Kinarestaurang och bio. När det kom till kritan blev det Macadonkan och bio. Det gjorde ingenting, för vi for de 15 milen till kenneln och hälsade på Myrra. Vi har ju inte sett henne sedan slutet av maj så längtan blev för svår.

När vi kom dit satt hon på gården och såg väldigt förvånad ut, när hon såg o hörde bilen. Jag vevade ner rutan en liten bit och visslade som jag brukar göra. Fick öppna dörren snabbt för in flyger en liten vovve som överfaller oss direkt. Hon kände igen oss. Vi gick en tur med Eva och två andra havanaiser i skogen, en helt underbar tur. Myrra föll in i sitt gamla beteende att gå bakom Jonny som hon alltid gör när de är ute o går. Jätteduktig. Emelanåt for hon som ett jehu och sprang med de andra två vovvarna. Försökte fotografera henne men det gick inte. För som sagt, när det gäller Myrra går det i 190 knyck. Vi är i alla fall glada att vi fick komma och hälsa på henne. Väntan till mars är lång.tarot

Förra veckan var Marianne och Jane här. Det var första gången de träffades och de kom jättebra överens. Alltid kul när ens vänner gillar varandra. Vi övade oss att lägga tarot, som vanligt och fikade och snackade i massor. Man lever lite för de dagarna. Denna veckan blir det inget men jag håller både tummar o tår att Åsa kan vara med nästa vecka.


Johan Falk

Två andra söndagar har vi sett de två första Johan Falk filmerna. Dom är med att rekommendera. Nästa söndag blir det den tredje J.F  plus pizza. Kul med filmkvällar nu när det är så mörkt o trist. Gudskelov att adventsljusstakarna är uppe så det blir lite mysigare. Köpte ny slinga till pelaren ute på trappan, för den gamla är sönder. Så nu kan vi ha nya ljus att ljusa upp där med. Blev en med kulörta lyktor och fuskgrönt i. En balkongslinga men den kommer att bli jättefin där.


Nya Wallander

Himla tjatande om Wallander på den här bloggen. Märks man är skåning, eller?? I söndags var det dags för en ny filmkväll med svärföräldrarna och Ida och Daniel. Denna gången blev det nya Wallanderfilmen Läckan. Den var bra. Denna gången blev det fiskburgare till middag och en Frödinge tårta till efterätt, jordgubbstårta.
Mums


Glögg

Såg en ny glögg när jag var och handlade idag. Glögg med Chili-chokladsmak. Inget vidare. Rent för sött för t o m mig. Annars är ju chili-choklad himla gott till rödvin. Det rekommenderas.


RSS 2.0