Räkröra

Hacka gul lök och fräs den glansig i rikligt med margarin. Får ej brynas.
Ta i salt och curry.
Häll i mjöl och späd med grädde. Själv använde jag vispgrädde och gammaldags mjölk. Lättmjölk går alldeles utmärkt men det blir inte den mjuka krämiga såsen.
När såsen är klar ta bort från plattan och rör ner skalade räkor som är väl avrunna.
Servera med ris och grön gurka.
En snabb och lätt rätt som rekommenderas.




ingredienser


En härligt krämig sås




Avrunna räkor, mums!



Hugg in


Kommentarer
Postat av: Anna

mmmm låter gott!! Vi brukar göra en liknande

som är brynd lök,curry,lite mjöl(stekpanna)en blandning av grädde och tomatpure som man häller över också räkor.sen painriche med vitlöks smör som man har i ugnen och förstås ris.

2010-01-24 @ 23:20:50
URL: http://www.smavargarna.com
Postat av: Pia

Det hörs med jättegott, det ska vi prova. Tack för tipset.

2010-01-25 @ 00:15:26
URL: http://sobban.blogg.se/
Postat av: Rosa

Ser mycket gott ut, ska testa vid tillfälle.

2010-01-25 @ 11:40:25
Postat av: Ida

OH, dreggel, detta är en av mina favorit maträtter :)

2010-01-27 @ 11:46:01
Postat av: Pia

Håller med, det är jättegott!

2010-01-27 @ 13:40:48
URL: http://sobban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0