Anbytarforum

På anbytarforum kan lägga in förfrågningar på både länder och landskap/socknar. Jag hade turen att få hjälp med morfars bror Otto när jag gjort en förfrågan på Usa/Minesota. En man i Usa gav mig tipset till ett bibliotek och att fråga efter dödsrunan där. Efter bara en vecka fick jag svar från biblioteket. De hade hittat Otto som dog 1968!

Hade även en förfrågan under Danmark om farmors far och fick svar och hjälp av en danska. Fantastiskt att det sitter folk i andra länder med ett brinnande intresse och hjälper till då där utan vidare.

Ni som är sugna på att släktforska surra in på anbytarforum och läs i ämnen som finns under diskussioner. Leta upp den socken ni är intresserade av och kanske ser ni nån ni känner. Eller kan göra en förfrågan.
Verkar det förvirrande, fråga så ska jag försöka förklara mer.

Kolla även in ddss som den heter för södra Sverige. Den kan komma till användning. Det finns säkert en för norra Sverige med. Dermografisk databas södra Sverige.
Man kan gå med i Genline, mycket bra men kostar pengar. Vårt bibliotek har en dator med genline på och den kan man boka. Ska göra det en dag framöver och söka på farmors mor som jag inte har nån tur med på anbytarforum.


Släktforskning

Jag måste ju berätta att jag börjat släktforska.  Det hela började ju med Tattamåla som jag skrivit om innan. Mormor kom ju därifrån.
Fick tips om en jättebra sida som heter Anbytarforum.
http://aforum.genealogi.se/discus/

Jag fick även veta att jag har en kusin jag inte vet om, som hör och häpna bor här i byn!
Jag träffade henne för en månad sen och hon var jättetrevlig. Hennes granne har ett brinnande intresse för släktforskning och hade hjälpt henne en bra bit på väg.  Jag fick kopiera vad hon hade och nu var jag på g.

Min morfar har alltid varit ett mysterium. Han åkte till Amerika 1924 och lämnade mormor med 11 barn varav det yngsta bara var 3 månader och en av sönerna hade polio. Det sades alltid att han dog i Chicago 1946. Plus att han åkte med sin bror. Det är nu mysteriet börjar.
Vad hette brodern? Vad gjorde morfar i Amerika? Ingen visste nåt.
Inte ens min mor som var tre år då hennes far åkte iväg.

Nu var det så att morfar låg i det militära och tog namnet Lindskog där. Han hette egentligen Jönsson.  Carl Jönsson föddes i Halmstad socken i Skåne 10 maj 1877. Hans bror Otto Sigfrid föddes 1888.

Nu har min kusin fått tag på morfars dödsattest eftersom mormor behövde en för sin änkepension.
Där står att morfar dog i Hennepin County, Minneapolis, Minnesota! Han var inte alls i Chicago. Däremot har läkaren som adress Chicago street!
Morfar är begravd på Crystal Lake Cemetary i Minneapolis!
Det underligaste av allt är att morfar kallade sig John Johnson i Amerika, varför det egentligen? Tog de sig in illegalt eller vad var det?

Brodern Otto gifte sig och fick en dotter Violet Dolores.
Myrra

Usch så dålig jag varit på att uppdatera.  För ca 10 dagar sen kom Myrra hem igen. Vad glada vi blev när telefonsamtalet kom och vi kunde åka till Malmö och hämta henne. Tänk, hon hade varit hemifrån 10 månader men hon kände igen allt. Helt fantastiskt. Hon är vår lilla hund som alltid. Lika pigg, glad och busig. Bästa är att hon har satt lite fart på både Zobia och mej. Sobban leker lite o kan busa utan att jag försöker trigga henne till det.
Själv försöker jag gå upp vid 9 och gå ut en sväng med vovvarna då. Jag tar min trevliga granne med mig för hon gick i pension 1 mars.


Myrra

Oh så trist det blev igår. Myrra skulle kommit hem då men tror ni inte hundrackarn fick mjölkstockning! Hon var bättre idag och nu satsar vi på att hon snart kommer tillbaka. Tummar och tår håller hårt.
Gym

Nu går Sara och jag på gymmet i Ystad. Jag skall gå två gånger i veckan på Nautilus. Det haltar lite men jag försöker verkligen komma iväg. Denna veckan blir det bara en gång. Det är jäkligt jobbigt men det får gå.
Orkar bara värma upp 8 minuter i strax över 4,0 på gåbandet men det är bättre än de 5 minuterna på 3,0 som jag hade när jag började och det är jag nöjd med. Jag har t ex hittat muskler jag inte visste jag hade. Har bestämt nu att jag ska skjutsa svärsonen in till körlektionerna som ligger en liten bit från gymmet. Så tränar jag under tiden. Nu måste jag masa mig dit. Håll en tumme för mig är ni snälla.


Operation????????????

Nu har jag tagit första steget till en magsäcksoperation. Har kontaktat läkare och skall ta prover i morgon. Är jätterädd men något måste hända nu och när man inte klarar det själv får man ta till drastiska åtgärder. Absolut inget jag vill, har t ex aldrig blivit sövd men mina lymfödemsfötter säger stopp.


seans

I dag har jag bokat in oss på storseans på Loveits invigning av nya lokalerna. Så söndagen den 2 maj ska vi gå på både seans och en föreläsning om hur man kan förändra sitt liv.
Hade även meilat mediet Eva Olsson i Staffanstorp om en hemmaseans men hon kunde boka in oss nästa vår. VI vill NU.
Seansen för 14 dagar sen var bara så häftig. T o m Jonny går mot de omvändas skara, och det mina kära vänner är något ofattbart.
Eva var bara så klockren i sina meddelanden. Det var min far som kom och hälsade på. Bilen bankar, en två-decimeters list är inte uppsatt i storarummet, jag har ont i ryggen och pekade precis var jag har ont.
Vi har inte bara en utan flera hundar som skäller och det tyckte min far inte om. Det irriterade honom. Jonny ska inte ge upp utan få ett annat jobb. Ät innan det större kalaset till hösten så ni slipper gå på makkadonkan när vi åker hem. Mitt i prick alltså!!!!
Farmor kom med och hälsade på och det var kul, för vi bodde i våningen över farmor och farfar när jag var liten.
Jag var hos dem varje dag och farmor lärde mig att läsa innan jag började skolan.
Mitt största intresse än idag för har du en bok är du aldrig ensam.
Ifjol i april var jag hos ett medium här i byn och det var hon som sade åt mig att jag har healinghänder. jag tackar Jane för att hon ville initiera mig i reiki ett och två. Grunnar på vad jag kan göra för dig. Jag är så tacksam. Under tiden jag skriver detta börjar det lukta rök här och jag är hundra på att det är min far som står och tjuvläser över min axel men det får han göra.


RSS 2.0