Släktforskning

Jag måste ju berätta att jag börjat släktforska.  Det hela började ju med Tattamåla som jag skrivit om innan. Mormor kom ju därifrån.
Fick tips om en jättebra sida som heter Anbytarforum.
http://aforum.genealogi.se/discus/

Jag fick även veta att jag har en kusin jag inte vet om, som hör och häpna bor här i byn!
Jag träffade henne för en månad sen och hon var jättetrevlig. Hennes granne har ett brinnande intresse för släktforskning och hade hjälpt henne en bra bit på väg.  Jag fick kopiera vad hon hade och nu var jag på g.

Min morfar har alltid varit ett mysterium. Han åkte till Amerika 1924 och lämnade mormor med 11 barn varav det yngsta bara var 3 månader och en av sönerna hade polio. Det sades alltid att han dog i Chicago 1946. Plus att han åkte med sin bror. Det är nu mysteriet börjar.
Vad hette brodern? Vad gjorde morfar i Amerika? Ingen visste nåt.
Inte ens min mor som var tre år då hennes far åkte iväg.

Nu var det så att morfar låg i det militära och tog namnet Lindskog där. Han hette egentligen Jönsson.  Carl Jönsson föddes i Halmstad socken i Skåne 10 maj 1877. Hans bror Otto Sigfrid föddes 1888.

Nu har min kusin fått tag på morfars dödsattest eftersom mormor behövde en för sin änkepension.
Där står att morfar dog i Hennepin County, Minneapolis, Minnesota! Han var inte alls i Chicago. Däremot har läkaren som adress Chicago street!
Morfar är begravd på Crystal Lake Cemetary i Minneapolis!
Det underligaste av allt är att morfar kallade sig John Johnson i Amerika, varför det egentligen? Tog de sig in illegalt eller vad var det?

Brodern Otto gifte sig och fick en dotter Violet Dolores.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0