Det var en gång...............

Nu har jag träffat Nina Hoppe, för att bilda en skrivargrupp. Hon får vara fröken" och jag hjälpreda. Hon är skådespelerska inom teatern. Skriver manus till olika uppsättningar genom kyrkan. Som jul och påskspel. 

Lläste i kyrkobladet att det finns en poesigrupp på äldreboendet i byn och tänkte att jag behöver få igång skrivandet igen. Skall hjälpa en tjej med en bok och jag har blivit lite rostig. Poesigruppen var inget för mig förstod jag men Nina tyckte det verkade kul med en skrivargrupp för byns byrålådskrivare.

Då jag har gått på flera skrivarkurser innan, bl a på Tomelilla folkhögskola, träffades vi hos Nina och diskuterade olika skrivövningar man kan ha till sin hjälp.
Det var så länge sen jag tittat på vad jag skrivit att jag blev alldeles förvånad hur bra jag faktiskt var på att skriva. Om jag får säga det själv. Vissa texter hade jag alldeles glömt bort. Läste en för min man igår och den var lite töntig men himla rolig. Vi skrattade gott åt mitt försök att förvandla Polyfemos till nutid.

Vi får lov att hålla till i församlinghemmet och det kostar ingenting.
Nu håller vi tummarna för att det hör av sig några intresserade.  
Annons kommer i nästa kyrkoblad.


Grattis Linus

Ikväll ska jag gå på kalas för Linus fyllde 8 år igår, 14 oktober. Vart har den här tiden tagit vägen. När vi flyttade hit 2007, var han en liten parvel som lyftes över staketet när han skulle hälsa på hos oss. Nu en stor skolepåg, klok och smart.

Det blir en peng i år för jag har ingen koll alls längre på vad grejor det finns. Var ju ett tag sen man köpte leksaker. Ska bli trevligt att träffa dem igen, var rent för länge sen. Sorgligt att man blir så slö när man bor sidan om varandra!En lätt uttråkad Linus.


Om fjorton dagar är det dags igen för då blir Albin 3 år. En riktig liten busunge, charmig till tusen.


NYA VOVVEN

Vi fick en förfrågan om vi ville ha Zobias helsyster Zita, som behövde ett nytt hem. Det ville vi givetvis. Den 20 juli åkte vi och lämnade Myrra som skulle paras och då hade vi Zita med oss hem.
En lika envis, bitchig dam som sin syster Zobia! Hon tror hon är ett lejon när vi är ute på promenad och hon får se andra hundar, barnvagnar, cyklar, rullatorer, ja listan kan göras hur lång som helst. Hon skäller som en galning och Zobia ska så klart stödja henne. Så varje tur blir en väldig upplevelse. Funderar skarpt på ett antiskallhalsband. 
Zita är en rolig, lekfull hund som börjar bo in sig hos oss nu. Vi skulle absolut inte vilja vara utan henne.  Det är mycket fart i henne och t o m Zobia kan leka någon gång emellanåt numera. När Myrra kommer hem igen blir här fullt ös. Det ser vi fram emot. 23 oktober fyller dessa tvillingar sju år och de är tagna ur avel och pensionerade. Nu är de våra på riktigt.
YES!!!!

ZITA

ZITA
ZOBIABuren är bra när man skall till skogen


BLOMMOR

Jag har verkligen inga gröna fingrar men sommarens blommor blev rätt fina ändå.CLematis som vi planterade i våras när vi blev klara med terassen.

Klängrosorna på baksidanKlängrosorna på framsidan
Surfinior

Lyckliga LottaZobia ville vara med på bild tillsammans med pelargoniernaNysatt surfiniaVerbena


Detta var de flesta av våra sommarblommor och jag är nöjd.


BLOGGANDE

Denna gången har jag varit urusel på att blogga. Det är ända sedan mars! Nu får jag ta tag i det på riktigt igen. Sobban fylle ju 7 om några dagar o då får vi ju ha ett nytt kalas att blogga om. Kommer att blogga om min sommar fast det är höst nu. Kan vara skönt att minnas det nu i höstrusket. Värsta är att jag glömmer ta med kameran, eller att ta foto om det händer nåt här hemma. Kommentera, det är det som håller mig igång.
Ha det bra alla i höst mörkret.


RSS 2.0