Lymfödemet igen

Tänkte blogga lite igen om mitt lymfödem. Det finns kvar var morgon jag vaknar
 så det är bara att gilla läget.
Fast det är mest hata läget som gäller här.
Tur man fått stödstrumpor och äntligen passar de. De är jättevarma men det är ändå bättre för benen.

Igår var jag på stranden och de andra gick i vattenbrynet och badade fötterna. Jag fick ha mina gympaskor på för att inte få sand i stödstrumporna. Det var ledsamt att inte kunna gå med. Jag satte mig i sanden och solade lite. Det är sådana gånger jag blir arg och ledsen över att mina ben är annorlunda än andras.

Lite bilder på benen och mina vovvar som blev oroliga över vad som hände när vi fotograferade.Tradiga ben

Igen

En orolig Myrra undrar vad som händer när vi fotograferar.

 

Vänster fot 31 cm runt om där den är som bredastKöpte dessa i stl 42 för att ha när jag går i trädgården och slippa ta på gympaskorna hela tiden. Det syns var mina tår börjar så egentligen är de rent för stora men mina fötter är så stora att de inte går in längre och bakremmen går av när jag försöker
pressa runt dem. De får  duga att hasa runt i men man får se upp så man inte snubblar i dem.
Köpte även dessa, de var de första på många år som jag överhuvudtaget fick ner foten i. Fötterna sitter som skruvstäd så man får ha dem några minuter åt gången och töja ut dem, om det nu går. Känns som man har blodstockning i fötterna.
Det syns även att det är glapp på båda sidor om tungan så foten syns, inte bra om det regnar men vad gör jag när jag inte kan få ordentliga skor. Förmodligen kommer inte dessa skor att fungera men man lever på hoppet.

Den stora frågan är bara vad jag ska ha på fötterna på vintern. Håller tummarna för att diskussionerna med Zia Design ska gå igenom men allt kostar ju pengar och jag undrar om min vårdcentral vill bekosta det?Zobia undrar även hon vad som händer, varför fotograferar ni hela tiden mammas ben???Mej med, säger Zita.
Tur jag fått dessa annars hade jag inte klarat flytten.  Varma som in i bombens men bra för fötterna.

Lite om mina fötter så här en dag i augusti. Ska till sjukgymnasten den 5 september och håll tummar och tår att det blir bra.
Kommentarer
Postat av: kraaam/Åsa

Hej min vän - jag ser att vi påminner om varann på väldigt många sätt och jag är innerligt glad över att funnit varann.

Förstår så väl din frustration över så mycket. Det är flera moment i vardagen där man stöter på hinder. Som det där med att springa ut med soporna när det är höst och man inte vill gå barfota - vad hoppar man i för dojor då? Eller om man äger ett par kompressionstrumpor och man - som jag som pysslar mycket - får färg på dem, kliver i något, eller de går sönder - det tar evigheter att få nya.

Det är för varmt på sommaren med strumpor och man sväller för mycket om man inte har dem.

För att inte tala om vilke TID det tar att ha dem på sig - eller som i mitt fall, om jag har dem för länge får jag utslag. Jag hoppas verkligen jag slipper läckage som du har lidit av. Det är en himla krånglig sjukdom som tar sig olika vägar.

Hoppas vi kan hjälpas åt framöver så det kan underlätta att leva med detta. Det SKA gå.

kramizar

ÅsaP.S Nu lägger jag in din blogg i mina favoriter - missade det sist och hittade inte tillbaka. Hoppas du fortsätter skiva.

Dina vovvar är verkligen söta :-)

2011-08-20 @ 22:42:15
URL: http://kraaam.bloggspace.se
Postat av: Sara

Jag lider med dig mamma! Hoppas att allt kommer att bli bra. I mina ögon kommer du hur som helst alltid att vara en oerhört fin människa. Jag älskar dig så

2011-10-18 @ 22:51:25
URL: http://saraeleonore.blogg.se/
Postat av: Pia

Tack Sara för de fina orden, jag älskar dig med.

2011-10-19 @ 10:53:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0