Leslie Pearse - Rosie

Då var det dags att äntligen lägga in en bok igen. Jag har hittat en ny författare: Leslie Pearse och som vanligt när jag gör det, slukar jag allt jag kommer över av den nya skribenten. Kommer att visa fler böcker av henne senare.
Jag hittade denna boken av en slump när jag var in om på biblioteket. Vi har ett pyttelitet bibliotek här i byn med en superbra bibliotekarie. Han slår knut på själv i jakten på dina beställningar. Det han inte hittar är inte värt att hitta. Vi måste vara rädda om både bibblan och honom. Jag har biblioteksperioder där jag lånar massor, sen läser jag bara Harlequin, för att sen ränna på bibblan igen.

Så här skriver Damm förlag om Leslie Pearse:

"Lesley Pearse fick sitt stora genombrott som författare med romanen Georgia och hon är numera en av de mest älskade brittiska författarna. Lesley Pearses mål är att skriva böcker som man inte kan lägga ifrån sig, och hennes egna favoriter är Törnfåglarna och Borta med vinden. Hon bor i Bristol i England"
L P skriver om starka kvinnor som man får följa sedan deras svåra, barndom. Hur de får kämpa för att överleva, ofta fattiga och utnyttjade. Detta är en av mina favoritkombinationer och jag rekommenderar verkligen hennes böcker. Hon skildrar miljöerna på ett sätt så att man orkar läsa vidare och inte skummar förbi, för att det blir för mycket och långtråkigt.
I boken Rosie får man följa Rosie under hennes barndom, hur onda familjemedlemmar kan vara, genom livets kringelikrokar för ett bättre liv.
En bok, svår att lägga ifrån sig, gripande men samtidigt hoppfull. 
Läs den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0