Tågbanan

Köpte två superfina lastbilar till tågbanan. För en gångs skull fanns det med svenska loggor. En från ASG och en från ICA. Annars brukar det mest vara tyska lastbilar och då ofta med ölreklam. Tycker att det kan man inte ha hur många som helst.

Tågbanan var  färdig en gång men det blev en utbyggnad. Jonny och hans syster är flitiga tågbyggare. Jag tittar mest på. Men fint blir det.

Visst är de fina?


Tidningsintervju

Nu har Ystads Allehanda varit och intervjuat mig. Det var himla nervöst men det gick bra. Blev fotograferad med vovvarna. Ska bli roligt att se bilden. Vi pratade lite om vad jag gör om dagarna. Det blev lite spridda skurar allt från läsning till släktforskning. Hoppas det kan intressera någon. Har ju läst lite den senaste tiden om de som har fyllt år och då tänker man vad har jag att berätta. Jag är varken berest eller renoverar brandbilar. Det enda jag har är ju två knasiga ben som bara bråkar hela tiden. Men journalisten får säkert till något bra.

I kväll är det skrivarkurs igen och jag har i läxa att skriva en humorlös dikt. Ska snart ge mig i kast med det. Håll tummarna att det blir bra.


Strandhundar

Idag var det så fint väder att vi åkte till stranden med hundarna. Vi hamnade vid Abbekås och det var så fint på där. Det var så varmt i solen och ingen blåst. Raka motsatsen till igår. Vovvarna tycker det är härligt med nya ställen och dofter. Vi gick inte så långt men det tog tid eftersom det allt skulle undersökas väldigt noga.

Ikväll hamnade vi hos Ida och Daniel på "stärt", middag på rester. Vi fick tacos, mumsigt.  Glömsk som jag är glömde jag tulpanerna vi köpt till dem, så de står kvar här. Hoppas vi ses snart igen så de kan få dem. 

Det har varit en trevlig söndag och nu är det snart dags för Bones.  En vacker sten, sjöodjuret med sin baby, kanske?En annan fin sten, kanske en val?

Jonny och tre glada töserMyrra
ZitaZobia
Tre trallande jäntor med fina tröjor, nyklppta som de är.
Stjärna nr 6!

Nu har jag fått min sjätte stjärna på Viktväktarna. Det betyder att jag gått ner 18 kg! Jag är jätteglad. Skall ha kalas i april och då vill jag gärna ha gått ner 2 kg till, så jag har passerat 20 kg strecket. Jag började i maj 2010 så det går mot ett år. Så skönt att slippa operationen. Jag som är så svårstucken och så jätterädd för nålarna, gör så infernaliskt ont fast de tar den tunnaste, minsta lilla butterflyen.
Det är roligt för jag börjar komma i lite gamla kläder igen. Jag har sparat sen innan, jag är rent för snål för att slänga det. Kanonbra att ha i mellantiden innan man gått ner så mycket att man kan köpa nytt. Något nytt blir det ju nog ändå till sommaren. Fast jag gillar inte alls årets sommarfärger. Synd det inte är turkost i år igen för det gillade jag.

Men en sak är mycket konstig, när man talar om att man viktväktar, då säger alla att det är för jobbigt för man måste laga så kontig mat. Kanske på 70-talet när man skulle ha bläckfisk och sånt men idag lagar jag helt vanlig mat, inget konstigt. Fast jag har  bytt till Milda minmat och lättprodukter. I kaffet har jag mellanmjölk t ex.

Man har ju ett visst antal points varje dag att använda och det finns en butiksguide som man hittar produkterns pointsvärde i. Visst du får kolla upp vad din mat är värd och komponera ihop så det blir rätt antal points. Sedan har du veckopoints som man med fördel kan spara till helgens kalas eller glas vin. Tränar du får du extra points att antingen använda samma dag eller spara till hlgen det med. Verkar kanske krångligt men det är det inte, man lär sig jättesnabbt.

Det allra viktigaste är att väga maten och att skriva upp i checklistan vad man äter. Det är lätt att ögonmåttet blir för stort men det är lika viktigt att det inte blir för litet. Man ska inte vara duktig och äta för lite points om dagen för då kanske man inte går ner som man ska.

Så vid min plats vid köksbordet finns, våg, butiksguide och en checklista och jag bryr mig inte om vem som är här för jag väger min mat ovsett.


Smulan

Äntligen har jag ett foto på busfröet Smulan. Det är vår hund Myrras lilla dotter som är fyra månader. Hon är nästan alldeles svart och så liten och pyttig men en buse av stora mått. Hon älskar att bita i byxorna när man kommer dit och hon skäller och hoppar. Tar nästan rätt på husse och matte.
Hon är duktig att gå i koppel och då hon bor här tvärs över gången hör hon när vi öppnar vår dörr, då kommer hon springande i full karriär och vill prata med mamma. I början var Myrra helt galen och seglade över staketet och skulle in till sin bebis men nu tycker hon att Smulan är lite besvärlig så nu räcker det med lite bus då och då. Väntar på vackrare väder så de kan busa riktigt mycket i trädgården. Tyvärr får Zobia och Zita stanna hemma för de tycker Smulan är ett bråkigt och besvärligt barn så de gillar henne inte alls. De morrar och skäller på henne så då får man inte följa med. Inte roligt med två sura tanter som lägger sig i leken och ska uppfostra.
Så här fin kan man vara när man har tid att stå stilla en sekundEn pyttetjej med massor av klös, en riktig busa.Mamma Myrra


Träning

Idag har jag och min svägerska varit och tränat för första gången sedan 17 november. Jag känner mig halvt medvetslös och undrar hur benen mår i morgon. Det var verkligen dags att börja igen. Fem veckors förkylning och en massa snö har ställt till det för oss. Jag avskyr att köra när det är snö och här på vår gata har de varit extremt dåliga på att få undan snön. Det ligger fortfarande stora högar där vi parkerar. Idag gick det någotsånär att köra ut här ifrån. Tack vare att Jonny backat in bilen igår när han kom hem från jobbet. 

Vi började som vanligt på gåbandet och tog 10 minuter där. Jag kunde minsann klämma i med styrka 5 de sista 5 minuterna, något jag aldrig gjort förr. När jag började för ganska exakt ett år sedan hade jag det på 2,5. Så jag är himla nöjd med det. 

När vi kom ner började vi med benmaskinerna och det var bara till att bita i det sura äpplet och sänka kilona. Detta gällde även armmaskinerna men de för tygg och mage kunde vara samma. Jag känner nu att jag fortfarande har kvar de där försvunna musklerna.
Det blir inte mer i denna veckan utan hoppas på torsdag i nästa vecka. Det hjälper ju till oerhört mycket på viktminskningen. Ska iväg i morgon och väga mig och hoppas nån av barnen kan skjutsa mig. Har ju ingen bil just nu för den har Ida för deras blev såld i flygande fläng nyårsafton. Det var kanonbra och när jag ändå inte kör i snö så fick de låna den.

Lördagkväll i Trelleborg

Igår var vi för första gången hos Ulla och Kalle i deras nya lägenhet. Vi åkte med våra kompisar, för varför åka två bilar efter varandra? Deras GPS la av så vi kollade lite snabbt på kartan var det var. När vi kom dit och hade parkerat, hittade vi inte rätt husnummer. Vi skulle till nr 1 men gatan hade vi stod på var nr 49. Vi vimsade runt ett tag och var inne i på nån innergård och Jonny fick hoppa över en häck. Men ingen Ulla och Kalle var i sikte.
Som tur är finns 118 800 och där fick vi deras telefonnummer och Kalle förbarmade sig över oss och kom ner och mötte oss.

Vi fick en kanongod välkomstdrink. Rom, Varm choklad och vispgrädde. Det var bara så gott!
Förätten bestod av en räkmacka och för mig som älskar räkor är det helt perfekt.


Het lumumba


http://www.tasteline.com/recept/Het_lumumba

går även bra att blanda i Bailys och mashmallows.
. Nötstek i gryta

http://www.kokaihop.se/recept/notstek-i-gryta

Så länge sen man åt denna söndagstek, fast det var en lördag. Minns det från när man växte upp och mor gjorde svart kött. Slår ett slag för att vi återinför husmanskosten i vår vardag.After eight-päronhttp://www.itköket.se/recept/184-after-eight-paron
Recept på denna klassiska 80-tals efterätt hittar ni här.Kalle kvällens värdEva och kvällens värdinna UllaPer och EvaJagJonny

Detta var ett ínlägg med foton i varierande storlek och lite fina recept, av det goda vi fick, som jag hittade på nätet. Laga och njut.


Inbjudningarna skickade

Nu finns det ingen återvändo: inbjudningskorten är skickade! Nu är det officiellt, jag fyller 50 år. Vill inte, vill inte. Har en himla ångest men förmodligen känns det inget från den ena dagen till den andra.
I april har jag gemensamt kalas för mig och sonen som fyller 20 den 26 februari. Vill verkligen inte att kalaset snöar inne.

Vi tar denna bild i repris för förmodligen bjuds det på det här. Svårt med varm mat samtidigt till en massa gäster.
Ser verkligen fram emot det för det skall bli roligt att träffa min syster och mina två bröder samtidigt. Det blir alltför sällan och jag saknar dem faktiskt. 


Viktväktarna

Idag var det vägning igen och denna veckan hade jag gått mer 7av de 8 hg jag gick upp över jul. Nu återstår bara två sega hg till min sjätte stjärna. 18KG!!!   Jag är jättenöjd. Kan inte kalla mig för shopoholic för idag gick mina jeans sönder så nu får de syna soppåsen. Suck, ett par favoriter. Får kasta mig in i "för små kläder" garderoben och se om det finns några andra brallor som går på nu. Vill inte köpa nytt innan sommaren, för hade ju tänkt gå ner några kilo till innan dess. Då kanske, kanske kan jag ha normal storlek och köpa i vanlig affär. T ex har Cubus fina koftor.


Filmtajm


Actionhjälten Bruce Willis och superkomikern Tracy Morgan spelar två poliser från Brooklyn som hela tiden munhuggs, men som ställer upp för varandra när det verkligen gäller. Kevin Smith (Clerks, Chasing Amy) har regisserat den här spännande komedin där killarna är på jakt efter ett stulet baseballkort från 1952 i perfekt skick – en jakt som leder till en revolverstrid med en farlig narkotikakartell


Så här skriver cdon.com om denna filmen.  Vi hamnade hos Ida och Daniel i söndags och då passade vi på att titta på denna. En ganska ny film från 2010. Vi tyckte den var rolig så den rekommenderar vi.

Skrivarkurs


Igår började jag på skrivarkursen och det blev jättebra. Vi var fyra st igår men hoppas på åtminstone två till nästa gång. Vi började lite försiktigt med några små övningar och döm om min förvåning, det kom några ord. Vi hade en trevlig kväll med många skratt med några stänk av allvar.
Första övningen hette: Varför är jag här? Vi hade fem minuter på oss och då jag gillar att rimma när jag blir tvingad att skriva något snabbt så blev det så här:

Varför är jag här?

Varför är jag här?
Jag mig på nytt lär
Bokstäverna som försvann
som en utslagen spann vann
Igen jag skriva vill
men hjärncellerna räcker inte till
Tiden bara går
Jag ska fylla 50 år
Ungar, hundar och gubbe
Jag vill sitta på en stubbe
i sommarens klara glans
kommer kanske orden som en dans
Då skulle min bok bli klar
som jag har önskar i många, många dar.

Full av klichéer men så roligt att bara få spåna fram nåt. Jag är ju på G men jag grubblar kanske för mycket på hur jag ska göra. Kanske bäst att låta det flöda bara.
Har i läxa till nästa gång attt skriva en allvarlig dikt.


Smyckestävling

Ett litet tips bara om en smyckestävling.

http://hannas.nu/


Tobleroneparfait
Receptet säger 4 portioner men jag skulle lätt kunna säga 8 portioner då det är mäktigt
200g Toblerone
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde

Smält 125 gram av tobleronen i vattenbad eller i mikron.
Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
Rör ner ungefär 1/3 av vispet lite i taget i den smälta Tobleronen, rör till en jämn massa. Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade.
Blanda slutligen ner 50 gram hackad toblerone.
Häll allt i en plastfolieklädd form, ca 1 liter eller i 4-8 portionsformar.
Frys minst 4 timmar. Skär upp och servera genast.
Dekorera med riven choklad och ev en syrlig hallonsås

Detta recpt har jag fått lov att använda av Linda, en tjej som har en fantastisk blogg och som gör kanonfina tårtor.
http://lindarunn.blogg.se/index.html


Detta receptet ska jag prova när det blir jordgubbstid igen. Jag längtar.


Bloggbesökare

Det är himla kul att så många har besökt min blogg. Särskilt roligt är kommentarerna som inbjuder till att tävla om dagens blogg. Det är unga tjejer med jättefina bloggar. Snurra gärna in på dem ni andra, de finns under kommentarer. Kan inte hjälps, jag måste erkänna att jag tävlar med dottern men det tar tid innan jag får flest besökare.


Ta en titt på Saras blogg med: http://saraeleonore.blogg.se/


Julklappslampan

Vill bara visa vår vackra julklappslampa. Ladda den med spisbränsle och den brinner ca en timme.Inköpt på Eurogarden för ca 295 kr. Finns även i en rak, högre modell.


Fredag

Idag har varit en helt vanlig dag. Min svägerska kom och fikade och det var väldigt uppiggande. Vi diskuterade våra födelsedagar för tiden rusar iväg.
Nu ett glas vin efter lite ris och kasslergryta sen blir det På Spåret. Allsåledes en helt vanlig dag.Hittade en bild på internet som jag lånar ,på det goda vinet.


Viktväktarna

Nu har jag återgått till det normala igen efter helgernas frosseri. Blev väldigt förvånad igår på vägningen. Efter att inte ha vägt mig sedan v 49 hade jag bara gått upp 8 hg! Det kändes jätteskönt särskilt som jag trodde det var minst tre kg!. Jag har bara mig själv att skylla, har själv tuggat till de där 8 hg. Lite arg på mig själv är jag allt ändå för jag hade ju bara tre hg kvar till nästa stjärna, den sjätte i ordningen, vilket betyder 18 kg.
Orken tog slut efter den 5 veckor långa förkylningen med hemsk hosta o trötthet, plus all snön. Ja, lika bra och erkänna, jag kör inte bil när det är så mycket snö, så gymmet har ju med blivit lidande. Inte varit där sen slutet av november. Snart två månader. Men jag ska dit igen sen.
Hundpromenaderna är jag inte heller med på, dels p g a att jag inte har stövlar. Finns inget att få till mina lymfödemsfötter. Skall till ortopeden och titta på några om ett tag men det ser jäkligt mörkt ut. Mycket ledsamt.
För det andra är jag rädd att brya det dåliga benet och behöva gipsas. Vad gör jag om foten börjar läcka lymfvätska och man inget märker, ruttnar foten då? Blöt och instäng i ett gips.
Så jag kan bara konstatera att jag HATAR vintern.

http://www.viktvaktarna.se/index.aspx

Skrivarkurs

Hittade en trevlig överaskning när jag hämtade posten idag. Ett kort med inbjudan till skrivarkursen på måndag. Det har anmält sig några stycken så vi blir en liten grupp. Bra när det inte är för många för då får var och en sin tid där. Det ska bli spännande. Berättar mer efter första träffen.


NYÅR


Vi är väldigt enkelriktade när det gäller nyår. Vi är alltid hemma numera eftersom vi har hundarna. Zita t ex är jätterädd för smällarna och i år har de smällt så länge. Håller fortfarande på då och då, idag är det den 13 januari. Stackarn blir livrädd och vågar inte gå ut.

Det brukar vara Jonnys föräldrar som kommer hit och íbland Ida och Daniel. Ida har med tre hundar som är jätterädda så de kom och firade tillsammans med oss.

Nyårsdukningen brukar jag ha i silver, svart och blått. Vackra nyårsfärger. Guld, rött och grönt hör julen till.
Vi började med glöggmartinis och lite nötter.  

Vi är lite lata till nyår så det blev smörgåstårta. Ica Supermarkets är supergoda. Efter det hade jag gjort tobleroneparfait.

TIll kaffet blev det mandelmusslor med sylt och grädde.

Det var en lugn och trevlig kväll precis som jag vill ha det.
Tag plats och det gjorde svärföräldrarna.
Ida och Daniel ser glada ut, de ser fram emot maten.Det bästa är gott nog, Mums!JonnyJag


Stylad

Här har Sara stylat om mig, lite smink och grejat med luggen. Känner knappt igen mig själv. Jag är nöjd. Är ju inte så van att ha smink. Hon är duktig.


RSS 2.0