Expresstågsdikt

Slänger in en dikt för nu är det snart dags att försöka ta tag i bokstäverna igen. Svårt att hitta rätt fortfarande.
Här kommer en i alla fall och den är copyrightad mig, Pia Nilsson.

Den totala adressändringen försvinner i expresstågets skugga
Gör acklimatiseringen chanslös, utan ljud
Fjärilen svävar förbi, vingar vacklar av tyngd
Tystnadens muller susar bland molnen
Glasrutans nagelrepor stängs ute
Dropparna ingen ser
Allt är transparent.

Träning

Nu har jag varit på träning. Idag känns det lite mer, bl a i tårna eftersom tåhävningar är bra för systemet. Har även fått övningar att göra hemma. Nu är min sjukdom ett heltidsjobb. Men man får ta det onda med det goda. Kan detta få igång systemet är det bra. En sak är i alla fall säker man blir fruktansvärt trött. Kan man sedan gå ner lite i vikt är mycket vunnet.

Inlägg

Idag blev det många inlägg, har en tradig kväll när Jonny jobbar till mitt i natten. Hoppas ni tyckte om det jag skrivit, kommer mer en annan dag.
Tills dess ha det bäst, alla.

Sovrum efter

För ett tag sedan damp Jotexkatalogen ner i brevlådan och jag kunde bara inte motstå dessa kastanjegardiner, påslakan och prydnadskuddar.
Jag vet att vi har massor av påslakan och kanske blir jag inte lyckligare av att köpa nya gardiner. Jag är inte fattig och högfärdig, har många fina, fådda gardiner men ibland är det roligt att köpa nåt nytt, själv.
Tycker de passar så bra nu på hösten och de släpper in mycket ljus med. Solen stod på när jag fotograferade men man kan ändå få ett hum om hur de ser ut.
 
 
 
 
 
 

Sovrum före: Askedal

Så här såg sovrummet ut innan jag bytte gardiner. Här är även mina Askedalsgarderober och byråar. När vi flyttade hit var det nästan inga garderober här och då jag älskar Ikeas Askedalsgarderober var valet lätt. Såna skulle vi ha! Höga, stora, djupa, rejäla garderober. Största kruxet var: de hade utgått ur Ikeas sortiment. Tur att Blocket finns, det tog ca 1 månad så hade vi allt vi behövde. Mycket billigare blev det med, mot när de var nya. Det blev lite turer till bl a Helsingborg, Malmö, Torna Hällestad och Lomma men det var det värt. Nu efter ett år har vi inte ångrat oss och på höstkvällarna är det fint att tända spotlightsen uppepå. Bra köp med andra ord.
 
 
Som ni ser älskar jag böcker och har dem överallt men de mesta är borta nu.
 
 
Som sagt, jag är urusel på att fotografera men det bryr vi oss inte om.
 
 
 
 
Ovanliga och trevliga kuddar som vi fick i inflyttningspresent av Emma Blomqvist med egen design.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spring i benen

 
 
 
 
 
Zobia brukar aldrig vilja leka, hon är rätt tradig med det men den här dan for tokan i henne.
Zita fattade ingenting.
 
 
Då försöker vi väl med Myrra då, nähä, suck
 
 
Kom igen då!!!!
 
 
Spring nu då, så jag kan jag jaga dig!
 
 
Skit på det tråkmånsar, då springer jag väl själv då!
 
 
Men till slut tryter orken även för liten hund.
 
 
Myrra tycker om att vara ute och gå och pyssla lite för sig själv.
 
 
Zita älskar att rulla sig i allt ogräs som givetvis sätter sig så långt ner i pälsen så man knappt får av det.
 
 
Extra vovven: tyst, stillsam och extremt liten i maten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gömda hunden

 
Zita gillar att krypa in under kuddarna i soffan,
 
medan Zobia gillar den här stilen
 
 
 
 

Naheglut That´s Jazz

 
 
 
 
Några fler bilder på favoritrosen, visst är den vacker?
 
 
 

Rehabhuset

I förra veckan var det så dags att bege sig till Rehabhuset för att träffa sjukgymnasten som kan ge manuell lymfdrägnage. Med mig hade jag motion på recept, recept, Kan man säga så föresten? Det hörs allt lite kontstigt.
I alla fall bestämde vi att jag ska träna där hos dem med hjälp av henne, så att min sjukdom inte förvärras, utan tvärtom blir bättre. Hade inte hon varit där hade jag nog valt ett annat ställe, det är ju ändå 4 mil enkel väg. Massage kunde jag få några få gånger men inte som en intensivbehandling. Även där hos dem är det typ, stopp, med dessa behandlingar. Inte bra alls. Region Skåne får snart ta och tänka om.
Har inte tränat på över ett år så det känns allt lite läskigt. Berättar mer när jag varit nästa gång.
 
 
 
 
 

Martiniros

Här kommer en bild på min första blomma av Naheglut That´s Jazz klängros och givetvis bröts den av! GRRRRR!!!
Men man tager vad man haver sade Kajsa Varg och lade rosen i ett Martiniglas och det blev riktigt snyggt. Blev så förtjust i den rosen när vi hade den i gamla lägenheten. Svärföräldrarna fick behålla den när vi bytte bostad och jag fick köpa mig en ny. Det var synd att flytta sen sån vacker ros, för tänk om den hade dött. 
 
 
Litegrann från ovan
 
 
 

Kommentarer

Det som gör livet värt att blogga är era kommentarer. Ibland är det dåligt med det även om jag ser att några slinker inom och tar sig en titt, vilket är jättekul. Skriv gärna en rad så jag vet om ni tycker om det eller ej, om ni vill se eller höra nåt mera. T ex fler recept, om mina ben, renovering, Toddemannen eller vad som helst.
Tackar på förhand.
 
 

Sara

 
Denna bilden på Sara gillar jag skarpt. Kan inte fatta att hon har så blå ögon i sig själv.
Hon har en ny blogg:
 
saraeleonores.blogg.se
 
Snurra gärna inom och hälsa på hos henne med. Ni är så välkomna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Theodor och morfar

Theodor har hunnit bli sju månader nu och är en härlig kille. Fast han är glad i sin mormor, kan man ändå mysa med morfar. När Theodor gosar trycker han sitt huvud till vårt huvud och tycker det är jättemysigt.
Morfar bara väntar på att Toddemannen ska komma ner och hjälpa till att gräva, så han får användning av sin doppresent.
 
 
 

Manuell lymfmassagelektion

Idag var jag tillbaka på lymfödemmottagningen i Lund. Skillnaden idag var att denna gången var Jonny också med. Detta för att lära sig massera här hemma. De utför inte detta i Lund utan det är pump och kompressionsstrumpor som gäller här. Jonny fick även veta mer på djupet vad som gäller för min sjukdom. Lite hur lymfsystemet fungerar och vad som händer i mina ben. Det kändes väldigt bra så nu får vi se hur det går att massera här hemma. Med allt som jag ska göra nu om dagarna plus allt som jag ska göra i höst är det ett heltidsarbete.
En oerhört stor och jättejobbig grej är vikten. Där erkänner jag att jag sticker huvudet i sanden och tar en kaka till. Eller ett choklad för den delen. Detta påverkar mina ben och jag MÅSTE ner i vikt.
Skall även försöka ha stödstrumpa på, på natten, det går bra med en gammal för att utvärdera om måtten minskar på fot och vad. Även ha dubbla strumpor på dagen men när det blir lite svalare.
Intressant att se vad resultatet blir.

RSS 2.0