Kök del 5
Nu har överskåpen åkt ut

Bevis att det är vi som bott här fast som synes blev det fel datum.

För att vara första gången mannen min murade blev det jättebra. Är så nöjd.

 

 
Kök del 4 Demolitionman!

Det var en gång en vägg in mellan kök och matplats!En hjälpande hand är aldrig fel, Sara är suverän med dammsugaren.
Tapetattack!

 


Kök del 3Så var lilla bänken borta
Det var en gång ett skafferi........In mot matplatsen


Sjukgymnasten och sjuktaxi

Jag kan inte fatta att jag verkligen ska in till sjukgymnasten och att jag skulle varit där idag! Som sagt så är jag så himla förlkyld att jag inte orkar nåt. Att jag sitter här är för att jag måste vara uppe lite och göra nåt litet så jag kan sova i natt.

Jag blev också beviljad sjuktaxi och det trodde jag aldrig. Har även blivit beviljad att få specialgjorda inneskor. Det känns bra när man måste upp och ner i källaren för att t ex, duscha, tvätta, elda i pannan och lite annat. Man är där nere några ggr om dan. Nu slipper jag slita på sandalerna, de är jättebra och jag är så rädd om dem. De behöver i alla fall vara hela över denna sommaren. Det är så många andra skor jag behöver. vår-höstskor så jag slipper jympadojjorna som sitter som en järnhand runt foten, så går man för länge är man rent bedövad i fötterna. Mina vinterkängor blev jättefina. Severino Zia på Zia-design är bara så bra.

Nu väntar jag på en ny tid till sjukgymnasten och måtte det bli snart för jag behöver nya stödstrumpor, de långa jag har nu bara kasar och lägger sig som en hårt stekt korv i knävecket och skaver, gör ont och när man får av dem är det nästan ett sår och det kliar nåt infernaliskt. Inte roligt alls.

Köket del 2Vägg mot matplatsen.Mitt lilla kök. Husvagnstänk när man lagar mat.Bänken andra sidan spisen.Inte alla som har skafferi i bokhyllan.

 


Rosfeber

Detta blir lite gamla nyheter men jag slänger in dem ändå. I början av december började högerfoten att läcka och som ett brev på posten fick jag min första feberros. Denna gången satt den på skenbenet och där var lite rött bara. Men gud vad det kliade. Hade ju infektionen i kroppen och även om jag inte hade nån speciell feber mådde jag jättedåligt, fast ingen märker ju det när man ändå struttar omkring. Jättesvårt att vila. Hade sån tur att Novakliniken har både kvälls och helgöppet och detta var en söndag. De har inte öppet här hemma på vår lilla mottagning men väl i Ystad. Man ringer dit, lämnar sitt telefonnummer. Man får en tid när sköterskan ringer upp, man diskuterar och får så en tid till doktorn. Det tog ca en och en halv timme från jag ringde första gången tills jag var inne hos doktorn. Me like! Istället för att sitta 10 timmar på akuten och bli sämre och sämre och sämre.......... Nu hade jag ju tur att bli sjuk på dagen. Hade det varit på natten hade jag tagit medicin här hemma, har några på lager, och gått till läkaren dagen efter.

Dalacin i 10 dagar och exakt en vecka efter avslutad kur, kom feberrosen tillbaka, precis på samma vis men denna gången med prickar på skenbenet, annars detsamma. Dalacin i 10 dagar igen och exakt en vecka efter att ha avslutat den kuren åkte jag på urinvägsinfektion. Doktorn blev förtvivlad, antibiotika för att jag blev sjuk av den första antibiotikan. Jag blir snart rädd för vad ska jag sen ha om jag inte tål nåt???

Urinvägsinfektionen ger känningar ännu så det är till att häva i sig vätska hela tiden. Slarvar jag får jag snart veta det. Men peppar, peppar, ingen antibiotika ännu.

Resultatet blev också att jag blev torr som fnöske på höger fot och upp till knät så jag kan fortfarande inte ha stödstrumpor på det benet. Jag smörjer och smörjer med Canoderm men det kliar lik förbannat. Ibland är det bara så tröttsamt.


En superförkyld mormor

Idag är en riktig skitdag. Jag skulle varit iväg på flera ställen men får stanna hemma och vårda min förlylning. Har inte riktigt fattat ännu att jag är en mormor.

I lördags 21 januari 2012 blev jag mormor till en liten pojke som vägde 4100g och var 54 cm lång, allsåledes en stor pojke.
Jag och blivande farmor var med och stöttade på förlossningen men de sista två timmarna väntade vi spänt ute i väntrummet. Vi kom dit 03.00 på morgonen och kl 15.13 är så lilla gossen född.
Förlossningen var inte utan komplikationer så det har varit en väldigt orolig tid men nu går det framåt som tur är, steg för steg. Lilla mamma fick både nytt blod och blodförtunnande och lilleman fick lunginflammation. Plus att det var en massa annat tröttsamt.
Han är så ljuvligt söt, säger en partisk mormor, som bara längtar tills hon får snusa på bebis. Men det får bli när jag blir frisk igen.

Köpte jeans, vit skjorta med tillhörande sidenslips och en marinblå pullover med harlequinrutor i rött och grått. Köpte även ett par ljusblå sockar där det stod Born 2012 på. Bara så söta. Jag och moster Sara rännde runt i affärerna i Ystad och fick verkligen behärska oss för att inte göra slut på hela lönen. Han ska ha detta på när han blir fotgraferad på webbisar, bb:s hemsida för de nyfödda. Kul.

RSS 2.0