Drivhus 5 maj 2013

 
Sommaren 2011 regnade bort och var så kall men rabarberna frodades och var jättestora. Vi flyttade hit 15 juli och hade ingen möjlighet att ta hand om allt själv, utan fick ge bort det. Det var synd att det skulle förfaras. I fjol var det en rätt tråkig sommar men inte så regnig som 2011 och då blev det nästan inga rabarber alls. Små, knyttiga så det blev knappt till några pajer och definitivt inget att frysa in. Men då fick vi istället massor av björnbär så vi gjorde paj nästan varenda dag. Mumsi mumsi. Alla andra hade MASSOR av rabarber men inte vi.  Björnbären lyste med sin frånvaro 2011. I år 2013, gav Jonny rabarberna lite, lite blåkorn och nu vattnar han dem. Ska bli spännande att se om det blir nåt av det i sommar. Fast har vi en massa tur och gödsel i skorna som vi säger här nere, kan vi kanske göra en pytteliten paj nu till Kristi hmmelfärdshelgen på torsdag. Jag ska blanda med jordgubbar och det är min absoluta favoritpaj, rabarber/jordgubb. Ni som inte testat det, gor det!
 
 
Tycker det är lite sent för julrosorna att blomma men ack så vackra de är. Svärfars favoriter och när han flyttade lämnade han dessa två kvar till oss, att njuta av.
 
 
Andra julrosplantan.
 
 
Jonnys övervintrande pelargonier har fått flytta ut i drivhuset i väntan på bättre väder så de kan sättas ut. Det har varit frost flera morgnar nu så vi vågar inte riskera att de dör för oss. Tror den längst till höger med större blad och utan blommor, är en blodröd kärlekspelargon. Vi har även försökt härda den engelska pelargonen för den behöver kyla för att få en tidig blomning. Vi har haft några innan som vi klarat övervintra ett par år och de har inte blommat förrän i augusti. Ska bli spännande och se hur det går med den i år. Håller tummar och tår.
 
 
Var på Gunnebo trädgårdscenter, Skivarp, i lördags och passade på att köpa två, små körsbärstomatplantor. Vi älskar ungsrostade grönsaker och det är perfekt med dessa små tomater att slänga in en stund innan det är klart. Då slipper man det vattniga, kladdiga som det blir av de vanliga tomatklyftorna.
 
 
Detta ska bli stora tomatplantor och det ser väldigt klent ut måste jag säga. Har vi tur får vi svarta, vanliga och bifftomater. De som lever får se, plantorna alltså. Mycket varierande storlek och grovlek på plantorna. Svärfar är en hejare på tomater och han sår dem i februari och när han tagit vad han vill ha, får vi resten. Vi är helkassa på de,t för vi missar en massa tjuvskott fast vi tittar och tittar. Suck. Fast vi fick många tomater ändå ifjol, vi fick så vi stod oss gott och väl och det blev även så töserna fick med sig hem, några stycken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Vackra bilder!

2013-05-06 @ 20:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0